покажи

Блог

  / 2015 /
01/07/2015

Какво е OLAPLEX, как и за какво се използва?

Какво е OLAPLEX, как и за какво се използва?

Olaplex
Олаплекс не съдържа силикони, сулфати, фталати, ДЕА, алдехиди и никога не е тествана върху животни. Олаплекс възстановява разрушените дисулфидни връзки в косъма. Те се разрушават при термично, механично или химическо третиране.
 
OLAPLEX NO.1 BOND MULTIPLIER има множество начини на използване:
 
• при изсветляване на косата с фолио
Обърнете специално внимание на количеството  блондираща пудра, която използвате, то може да варира. Количеството Олаплекс зависи от количеството блондираща паста, която ще използвате, НЕ от цялостното количество на вече смесените окислител и блондор*
 
1.Смесете блондора с окислителя.
**Олаплекс може да увеличи времето на процеса. За да избегнете това увеличете нивото на окислителя с едно.
Използвайте 20волюм (6%), когато искате да постигнете 10вол.(3%) изсветляване.
30вол.(9%) за 20вол.(6%)
40вол.(12%) за 30вол.(9%)
Когато смесвате окислител с 15гр (½ унция) блондор, добавете 3.75мл (1/8 унция) от Олаплекс.
Когато смесвате окислител с 30гр (1 унция) блондор, добавете 7.50мл (1/4 oz) от  Олаплекс.
 
2.Използвайте приложения дозатор за да измерите точното количество Олаплекс, от което се нуждаете. 
 
3.Добавете Олаплекс към предварително разбърканите блондор и окислител и разбъркайте добре.
 
Забележка! Може да ви се наложи да добавите още количество от блондора при нужда. В такъв случай се препоръчва смесването да се направи в нова купичка ако нужното количество блондор е по-голямо от 1oz (30гр).
Моля използвайте обичайните предпазни мерки при работа с изсветлители.
 
•при балеаж
Използвайте 3.75мл (1/8 oz) Олаплекс за 15мл (1/2oz) от изсветлител за Балеаж.
Добавете измереното количество Олаплекс към предварително смесените изсветлител и окислител и разбъркайте добре.
Количеството Олаплекс при Балеаж зависи от нивото на окислител, което ще използвате при процеса. Ако искате най-голямо изсветляване и използвате 40вол. 12%, моля имайте предвид, че с Олаплекс ще постигнете 30вол.9% изсветляване като резултат. При прилагане на топлина, времетраенето на процеса може да бъде по-кратко. Можете също така да добавите  1.85мл (1/16 oz) от стърка номер 1 за по-бързо добро изсветляване ако разполагате с достатъчно дълго време.
 
*Всеизвестно е, че блондорът прави топлинна реакция с хлора и други минерали във водата и косата. Ако се прояви топлинна реакция, това не е по вина на Олаплекс. Това е защото блондорът взаимодейства с минералите. Моля, измийте косата веднага ако забележите такава проява.
 
Крем блндор/Блондираща паста = за всеки 45мл (1.5oz) от крема добавяте 7.5мл (1/4oz) от стъпка номер 1. Ако използвате по-голямо количество от блондиращата паста не нужно да добавяте повече от 1/4oz Олаплекс.
Използвайте 3.75мл (1/8oz) Олаплекс за всяко количество блондираща паста под 45мл (1.5oz)
Времетраенето на процеса на изсветляване варира. Не може да кажем точно определено време, тъй като косите са различни и реагират различно на изсветляване. Няма точна норма, но времето се удължава. Здравата коса си заслужава отделяне на повече време. Топлина може да се използва, но забързва времето на реакция и трябва често да се проверява постигнатия до момента резултат на всеки 3 до 5мин. Ако косата е по-уязвима, не използвайте топлина докато системата не е използвана за да възстанови здравето, здравината и структурата на косата. Увеличете окислителя: Само едно ниво когато смесвате с изсветлител.
 
**Не повдигайте окислителя при изсветляване на фина/тънка коса или коса, която вече е много изгорена. 
**Не повдигайте нивото на окислител при изсветляване в корените/контакт със скалпа.
**Не повдигайте окислителя при основен базисен цвят и гланциращи тонери.
 
•при изсветляване в корените/контакт със скалпа:
Олаплекс може да се добавя при изсветлителите в корените, но не се препоръчва използването на повече от 20вол.6% върху скалпа. Може да се наложи по-дълго времетраене на процеса.
 
•удължители/екстеншъни:
Олаплекс работи чудесно върху удължена коса.
 
•контрол на увреждането:
Какво да правите с клиент, който има много увредена и изтощена коса и въпреки това иска да се боядиса? Препоръчва се първо правене на Олаплекс Терапия (стъпка 1, последвана от стъпка 2) няколко пъти преди самото боядисване. Ако не сте сигурни направете тест с косъма, начинът ще прочетете по-долу.
 
•Балеаж, тониране, гланциране, гланц и боядисване:
Никога не добавяйте повече от 3.75мл (1/8 oz) Олаплекс към своя основен или гланциращ цвят. Няма нужда да увеличавате нивото на окислителя в такива случаи. Добавяйте Олаплекс само към гланцове и тонери, които имат нужда от 10мин или повече минути времетраене на процеса.
 
•разреждане на Олаплекс с гланц:
Можете да използвате стъпка номер 1, разредена с вода, като терапия. Смесете 15% 15мл (½ oz) Олаплекс стъпка номер 1 с 85мл (3oz) чешмяна или бутилирана вода в бутилката с апликатор. Разделете косата от корена до върховете, нанесете, срешете я. Оставете за 5мин. И изсушете. Не измивайте. Можете да нанесете гланц в корените или по целите дължини. Измийте добре и изсушете. Преминете към нанасяне на стъпка 2 директно върху вече нанесен продукт/терапия.
Шампониране и тониране след това:
Ако изсветлявате и след това тонирате, не е нужно да отмивате изсветлителя с шампоан. Можете да изплакнете, изсушите и след това да нанесете тонер заедно с добавена към него  стъпка 1. Измиването спира процеса на изсветляване. Но ако ви е по-удобно можете да измиете със шампоан и след това да продължите с тонирането.
 
NO.2 BOND PERFECTOR:
Това е втората стъпка от Олаплекс системата. Обикновено се нанася след завършването и измиването (или шампонирането и изсушаването) на всички първоначални процеси. Можете да разделите косата и нанесете равномерно предварително разредената Олаплекс формула за дори по-добри резултати. Оставете за минимум 5мин., след което БЕЗ да измивате нанесете щедро количество (над 15мл 1/2oz) и разрешете добре. Оставете така за минимум 10 до 20мин. Стъпка номер 2 действа също така като чудесен лосион за подстригване на косата. Ние винаги питаме клиентите дали желаят подстригване преди да измием продуктите. Системата може да престои и по-дълго време, като измиването (шампоан и балсам) да бъде направено от самия клиент, когато се прибере у дома си. Въпреки това ние препоръчваме да се използва шампоан и балсам след като сме се занимавали с вътрешната структура на косъма. За външния вид на косата все още се грижат любимите шампоан и балсам. Може да се направи и дълбоко подхранване с маска след нанасянето на стъпка номер 2.
 
•Кератинова терапия:
Възстановяващата връзките в косъма Олаплекс система работи чудесно съвместно с Кератиновата терапия. При използването и преди това косата бива по-мека, блестяща и силна. Също така по-гъвкава и устойчива на накъсване. Важно е да се прилага преди Кератиновата терапия за да може проникването на Олаплекс прониква добре в косъма за да го подсили. Правейки такава терапия, изглаждаща и запечатваща косъма, ние препоръчваме преди това да се възстановят връзките в него. Смесете 15% от стъпка номер 1 и 85% вода в бутилката с апликатор. Нанесете и разнесете старателно. Оставете за 5мин. И без да отмивате нанесете отгоре стъпка 2, разрешете внимателно. Оставете за още 10 до 20мин. След това нанесете шампоан и продължете с Кератиновата терапия както обикновено. Това ще подпомогне силата и структурата на вътрешността на косъма преди добавянето на нови слоеве кератин от кератиновата терапия. Резултатът е по-силна, по-здрава коса и извличане на максимума от ефекта на Кератиновата терапия, когато е използвана заедно с Олаплекс системата.
 
•Олаплекс терапия, използвана самостоятелно:
Смесете 15мл (1/2oz) от стъпка 1 с 90мл (3oz) вода, разбъркани в бутилката с апликатор. Нанесете от корена до върха. Разделете и срешете косата. Оставете за 5 или повече минути.
Без да отмивате нанесете щедро количество от стъпка номер 2 и разрешете внимателно.
Оставете за минимум 10мин. Или повече.
Измийте, шампонирайте и нанесете балсам.
 
•Какво ще се случи ако използвам Олаплекс няколко пъти на много уязвима коса и след това спра?
Възстановените дисулфидни връзки в косъма ще се разрушат ли отново и косата ми ще се накъса ли след това? Този въпрос е често задаван и отговорът е не. Дори напълно да прекратите използването на Олаплекс, защитата която е изградила остава постоянна.
 
•Бързо и лесно използване на Олаплекс:
Този метод е чудесен за използване независимо дали косата на клиента е химически третирана или не. Чудесен начин за поддържане структурата на косата за да бъде тя мека и податлива на стилизиране. Също така ако имате останало количество от стъпка 2 можете да му намерите приложение по този начин. Започнете с подсушена с кърпа, нанесете щедро количество от стъпка 2 и разрешете. Оставете 5-10мин., без да отмивате нанесете още един слой от стъпка 2 и отново внимателно разрешете. Оставете за още 5-10мин. Измийте с шампоан и завършете с балсам.

OLAPLEX NO.3 Поддръжка за домашна грижа

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                    ®Мария Георгиева - Artistic Director

Фотогалерия
нагоре сподели +