покажи
04/08/2019

10 правила за делова визия

10 правила за делова визия

10 правила за делова визия
 
Да разгледаме основните грешки, които биха ви попречили да се издигнете по служебната стълба.
 
1
Неподдържан маникюр
Олющен лак, прекалено дълги нокти, ярък маникюр или пълното му отсъствие правят неприятно впечатление на събеседника.
Ноктите трябва да са със средна дължина и бежово-розов неутрален лак. Това, че трябва да са чисти, се подразбира.
Грижата за ръцете е признак на култура и при жените, и при мъжете.
2
Непокорна коса и ярък грим
Експериментите във външността винаги са давали храна за клюкарите в офиса. И, ако внезапно се появите с алена коса, ясно е, че това ще бъде тема не само на деня, а на седмицата.
Не рискувайте! Косите ви трябва да са винаги чисти и по възможност – прибрани. Буйните къдри озаптете в кок или плитка. Гримът ви трябва да е в пастелни тонове, в никакъв случай блестящ, още повече, че ярък грим отива на много малко лица.
3
Предизвикателно къса пола
Оставете свръх късото мини за вечерното излизане. Появяването ви в офиса в подобен вид е недопустимо. Според етикета, полите би трябвало да покриват коленете ви, когато сте седнали. Е, нека не сме толкова консервативни и допуснем дължина до два пръста над коляното. Ако искате да изразите себе си чрез дрехите, правете го с ризите и блузите, които обличате с костюма. Там можете да си позволите интересен дизайн, ярък цвят или яка със странна форма.
4
Бижутата
Големите обеци привличат вниманието към лицето и косата ви. Но отвличат от това, което казвате. Избягвайте ги, както и носенето на повече от един чифт от тях. Многото гривни и пръстени също нямат място в офиса. Сигурни сме, че след работно време има къде да ги носите.
Мъжете могат да си позволят две неща – часовник и венчална халка.
5
Пиърсинг и татуировки
Виждали ли сте мениджъри от висок ранг с татуировки?
Ако толкова го искате, направете си тату на място, което е недостъпно за погледите на околните. Впрочем, облеклото за офиса трябва да покрива раменете и опашната кост, имайте го предвид при избора на място за татуировки.
Колкото до пиърсинга, за повечето хора това е проява на лош вкус, така че обицата на езика е неуместна.
6
Голи крака или шарени чорапогащи
В някои офиси има дрес код, който не търпи отклонения, в други търпят някои волности. И в двата случая на чорапогащи като рибарска мрежа или щамповани с ярки цветя, не би се погледнало с добро око. Най-добрият избор са чорапогащи с телесен цвят, които подхождат на всеки делови костюм. Черните чорапогащи са за жените със стройни крака. Черното стеснява фигурата, но очертава всеки дефект в силуета.
В колективи, където дрес кодът е условно понятие, можете да си позволите чорапогащи на дребни фигури, но нищо екстравагантно.
Говорим за чорапогащи, защото сме убедени, че няма да си позволите да облечете пола и да покажете голи крака в офиса.
7
Твърде силна миризма на парфюм
Някои страдат от алергии, а някои просто не харесват силните миризми. Избирайте внимателно парфюма си. Не забравяйте, че парфюмерийната промишленост произвежда дневни и вечерни, леки и по-силни аромати, а в случая на вас ви трябва такъв, който е подходящ за делови срещи – ненатрапчив и лек. В затворено помещение няколко тежки аромата биха могли да ви докарат неприятно главоболие.
8
Ярки чорапи
Мъжете не бива да забравят, че чорапите също са важна част от гардероба им. Дължината на чорапите трябва да е такава, че когато кръстосат крак върху крак, да не се вижда гола кожа. Цветът им трябва да е същият или един тон по-светъл от панталона.
9
Неподходящи обувки
През пролетния, есенния и зимния сезон трябва да имате чифт за смяна в офиса. Не бива да ви виждат с кални или мокри обувки.
Женските обувки трябва да са на средно висок ток. Едната причина е, че надали ще ви е удобно 9 часа на 15 см над земята и втората – шефът няма да оцени екстремно дългите ви крака, можете да сте сигурни в това.
В офиса не се обуват маратонки, гуменки и чехли – те са предназначени за отдих и спорт.
Мъжете трябва да помнят, че обувките 
orologi replica italia и колана трябва да се съчетават както по цвят, така и по качество на материала.

10
Размер на дрехите
Старайте се да купувате дрехи, които ви стоят абсолютно точно. Ако панталонът е дълъг, посетете шивач, за да го скъси. Ако сакото е прекалено обемно в раменете, значи не е моделът, който е подходящ за вас. А широките пуловери с размъкнат вид въобще нямат място в гардероба ви.
Колкото и да се съпротивлявате, на определен етап от кариерата външността ви ще има по-голямо значение, отколкото ви се иска. Това е времето, в което ще намерите своя стил и ще изградите навици. След няколко повишения костюмът ви ще стане атрибут на вашия успех, а не просто опаковка на ума.

                                                                                     
                                                                                       ®Мария Георгиева - Artistic Director

нагоре сподели +